Guy Debord

Expressions escrites fa més de quaranta anys que sonen actuals: relacions entre individus mediatitzades per imatges, la realitat de la vida envaïda (materialment) per l’allau d’imatges, unificació de la terra com a mercat mundial… Però en trobem també de xocants: la feblesa de la tradició occidental es deu al fet d’estar basada en categories visuals, el que hem viscut no té història, resta sense llenguatge… I sobretot se’ns planteja la qüestió de si una praxis emancipadora encara té sentit.

La propera sessió del nostre seminari tindrà lloc el 17 d’octubre.

En Josep Maria Casasús serà el coordinador. En Xavier Maristany i en Tiago Romeu s’han ofert per presentar una lectura de la selecció de textos.

La selecció de textos de “La sociedad del espectáculo” que ha fet en Josep Maria la podeu trobar a http://www.gep21.org/tpk/debord-selec.pdf

Podeu trobar “La sociedad del espectáculo” de Debord complert a

http://www.sindominio.net/ash/espect.zip

o

http://serbal.pntic.mec.es/~cmunoz11/Societe.pdf

Per algú que tingui idiomes i ganes de llegir més, pot trobar una selecció de textos més amplia a

http://library.nothingness.org/articles/SI/all/index.php3

Recordeu que podeu demanar qualsevol tipus d’orientació fent un comentari a aquest “post”!

(Els comentaris no es penjen automàticament, triguen una mica. Paciència!)

1 responses to “Guy Debord

  1. josep ma casasús

    Xavier Maristany em va recomanar el web ubu.com; al següent enllaç hi trobarreu la secció dedicada als films de Guy Debord:

    http://www.ubu.com/film/debord.html

    encara que no s’entengui el francès o l’angles, val la pena veure’n alguns fragments, per la manera peculiar de fer cinema , i perquè posa imatges als textos que vam sel·leccionar.

Deixa un comentari