Exposició de cloenda del seminari sobre estètiques actuals. Setembre 2010 al TPK

Bon dia,

Recordeu que tenim pendent la participació a l’exposició del TPK que es farà al setembre. Aquesta expo ha de servir com a tancament del seminari d’aquest curs i potser també es pot entendre com una obertura del próxim seminari. El tema ha quedat molt obert i la idea és que mitjançant el blog es facin propostes i que apareguin direccions o estrategies de treball, ja sigui de forma conjunta o coordinada entre varis, ja sigui amb les participacions individuals. El medium expressiu no ha quedat marcat i resta obert a les mateixes propostes.

Cadascú pot aportar les seves idees i la seva sensibilitat! El seminari, i les idees i problemes que van sortir, poden servir de múltiples fonts d’inspiració. En marxa!

4 responses to “Exposició de cloenda del seminari sobre estètiques actuals. Setembre 2010 al TPK

 1. Hola. Vull recordar que el díptic informatiu que vam preparar, portava una imatge am el títol “To open break glass and extract key”. Finalment no es va parlar mai de les raons per les quals es va triar aquesta imatge però és un element que potser cal tenir en compte.
  Alfons

 2. Hola,

  Us passo un microconte meu, que ara que me’l miro potser té a veure amb allò de “To open break glass and extract the key”. I també potser amb el tema del seminari de l’any que ve.

  Lourdes Berdié

  ———–

  Inicio

  Ése viene a por ti, Gregor. La historia se repetía, un día más.

  Un hombre de traje gris y expresión casi ausente cruzaba la calle en dirección hacia la casa. Llevaba una manzana en la mano.

  Has de esconderte, Gregor, aprisa. Sin esperanza, empuñó el pomo de la puerta de la habitación. Cerrada, confirmó. ¿Tras el sofá? No, era absurdo pensar que no miraría allí. Resiguió con mirada de orgullo paternal una de las innumerables líneas de baba viscosa que recorrían las paredes en todas direcciones. El camino hacia el techo se había vuelto impracticable. Le apremiaba tomar una decisión: se encaramó como pudo a la repisa de la chimenea. Al apoyarse en el espejo, la superficie le pareció como de gasa, como una fina niebla…

  Un día más, Roger G. se ajustaba la corbata frente al espejo de la habitación. Hoy, sin embargo, había dejado la manzana sobre la repisa y a Gregor le pareció por un fugaz instante que se la ofrecía con un guiño.

  19 de octubre 2007

 3. Jose María Talavera

  La meva participació serà que com que l’art ” que és l’art ? ” no pot estar separat de la vida a partir d’unas fotografias digtals que vaig fer en le meu viatge a Eslovaquia, les manipularè , he fet aquarel·les, he fet quadrets i mostraré també una camisa pintada , en tots els elements faré la pregunta Es que això és art” ?
  No sé molt bé si és aqui on he de dir aquestes coses

 4. hola a tots.
  escric al bloc perquè veig que s’acosta la data prevista incialment per a la exposició i, la veritat, és que ho tenim molt verd! només hi ha una intervenció al bloc obert amb aquesta finalitat i el cert és que passen moltes més coses: al darrer dinar-trobada del seminari d’enguany semblavem tenir poc clar el contingut expositiu, el procés i fins i tot la forma que havia de tenir, ens queda el que queda de juliol i –ai!-agost per preparar-ho, definir l’exposició (caràcter, espai, metodologia, etc.) en aquest bloc és francament complicat…
  jo entenc qualsevol acció, inclosa una exposició, com el resultat d’un procés que, en molts casos, és tant o més enriquidor que la pròpia matèria exposada. L’interès ha de ser ensenyar un material produït pels diferents contagis entre nosaltres. Aquí rau la gràcia d’aquesta exposició: explicitar els processos de fusió entre art i pensament, entre pintura, literatura, música, fotografia i el que calgui. No té –al meu entendre- molt de sentit ventilar un material reciclat o creat fora de l’àmbit d’on ha sorgit la idea de l’exposició i més si està creat en solitari. L’exposició, repeteixo, hauria de ser el resultat d’un procés, l’expressió artística d’un pensament.
  en fi, he fet tota aquesta parrafada per fer-vos una proposta: què en penseu de la possibilitat d’anul.lar l’exposició per al proper setembre, tal i com inicialment està prevista i pensar-la, en canvi, com a resultat d’un proper seminari? Què us semblaria enfocar-la així, per al juny 2011? podríem, fins i tot, dedicar-hi un temps (deixar aquest bloc obert, obrir un/s temps de discussió dintre mateix del proper seminari, fer alguna sessió monogràfica, etc.), i així tindria un sentit ple. Seria el que ha de ser, el fruit d’un procés.
  és, evidentment, la meva opinió i –no cal dir-ho- si creieu que val la pena continuar amb la idea de l’exposició per al setembre d’enguany, hi treballaré com el que més, eh? però volia deixar anar això que heu llegit. Ja direu…
  fins ara
  xavier

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s